Otsing
Otsi uudist:
Otsi toodet:
Tooted
Figuurpudelid
Kange alkohol
Lahja alkohol
Toiduained
Vahuvein
Veinid
Prantsusmaa
Hispaania
Itaalia
Lõuna-Aafrika
Tsiili
Austria
Ungari
Saksamaa
Portugal
Uus-Meremaa
Austraalia
Veinid
Cuvee Jean-Paul Gascogne Rose 75cl
Loe lähemalt
La Chablisienne Le Finage Chablis 75cl
Värv: kollane, kerge roheka varjundiga. Aroom: värske, mineraalne, puuviljane ( õun, tsitrused, pähkel ), võine, vürtsikas. Maitse: värske, täidlane, õline, puuviljane, pähkline, mineraalne, vürtsikas. Sobivus: praetud lõhe, kanaliha, austritega, veinikaste, praetud juurviljad, valgehallitus juust. Arengupotentsiaal: võib areneda veel 5 a-t. kuid sobib ka kohe tarbimiseks.
Loe lähemalt
La Chablisienne Mont de Milieu Chablis 1er Cru 75cl
Keskmise täidlusega, kuiv, aromaatne valge vein Burgundiast, Chablis 1er Cru aedadest Aroom on rikkalik, intensiivne, mineraalne, samas ümar. Tunda on võisust, pähkleid. Troopilised puuviljad. Maitse on keskmise täidlusega, pikk. Väga hea tasakaaluga. Hea tasemega Chablis 1er Cru Chablis, Mont de Milieu veinialalt.
Loe lähemalt
Remy Pannier Rose dAnjou 75cl
Värv: roosikroonlehtede kahvatu roosa. Aroom: magusad küpsed viljad. Eriti tajuda maasikaid, punast virsikut, münti ja nüanss maalõhna. Lisaks kerge piimne aroom. Maitse: värske, poolkuiv, hästi puuviljane, ümar, nõtke, pehme maitse. Järelmaitses värskete, pehmete, küpsete puuviljade ja marjade hapukus. Sobivus: sobib iseseisvaks joogiks, veel salatitega, aromaatsete India ja Tai vürtsikate- ja magushapus kastmes valmistatud roogadega, kala ja valgest lihast roogadega ( kana, kalkun, sealiha ), puuvilja-marja kastmetega, ka hea jook enne sööki kui aperitiiv, suurepärane värskete juustudega, valgehallitusjuustuga, ja ka nauditav Eestis valmistatud mahedate juustudega. Arengupotentsiaal: veini on hea nautida võimalikult noorelt. Serv.temp: 10 – 12C ja Bordeaux valgeveiniklaas.
Loe lähemalt
Chablis 75cl
Värv: kollane, kerge roheka varjundiga. Aroom: värske, mineraalne, puuviljane ( õun, tsitrused, pähkel ), võine, vürtsikas. Maitse: värske, täidlane, õline, puuviljane, pähkline, mineraalne, vürtsikas. Sobivus: praetud lõhe, kanaliha, austritega, veinikaste, praetud juurviljad, valgehallitus juust. Arengupotentsiaal: võib areneda veel 5 a-t. kuid sobib ka kohe tarbimiseks.
Loe lähemalt
Quatre Lys Cabernet dAnjou
Värv: roosikroonlehtede kahvatu roosa. Aroom: magusad küpsed viljad. Tajutavad on pihlakad, vürtsid ning pähklised ja mandlised aroomid. Maitse: magus ja puuviljaliselt nõtke maitsega vein. Vein on värske ja pika järelmaitsega. Pehmes magusas maitses on tunda värskete puuviljade hapukust, mandleid ning mahlakat marjasust. Sobib: salatitega, vürtsikate- ja magushapus kastmes valmistatud roogadega (India ja Tai köök), grillitud kalaroogadega ja valgest lihast roogadega (kana, kalkun, sealiha puuvilja-marja kastmetega). Suurepärane värskete juustudega, valgehallitus-juustuga, nauditav ka Eesti mahedate juustudega. Väga mõnus iseseisva joogina ning enne sööki aperitiivina. Serv: 10°C - 12°C, bordeaux valgeveiniklaas. Arengupotentsiaal: parim juua värskelt, võib hoida kuni 2 a.
Loe lähemalt
La Chablisienne Chateau Grenouilles Chablis Grand Cru 75cl
Täidlane, kuiv, aromaatne valge vein Burgundiast Grand Cru Grenouille alalt! Kuulub Burgundia tippude hulka. Aroom elegantne, rikkalik, võine, mineraalne. Maitse täidlane, suurepärase struktuuriga. Tajuda kuivatatud puuvilju, võid, tofet, vürtsi.
Loe lähemalt
Remy Pannier Sancerre 75cl
Veini aroom on värske ja väga mineraalne, viidetega tsitrusele ja laimile. Veini maitse on kuiv, värske happesusega ja väga puhas. Maitses on tunda laimi ja kerget suitsusust, järelmaitse mänglev ja pikk.
Loe lähemalt
Remy Pannier Vouvray 75cl
Loe lähemalt
Quatre Lys Rhone 75cl
Küpse ja magusa aroomiga vein, mille poolkuivas maitses on tunda šokolaadi ja moosisust.
Loe lähemalt
Quatre Lys Bordeaux Selection Francaise 75cl
Viinamarjade korje sooritatakse masinatega. Veinikotta saabudes marjad sorteeritakse ja purustatakse, millele järgneb 48 tunnine matseratsioon. Veinikäärimise temperatuur on 28°C, kus kasutatakse roostevabast terasest mahuteid. Peale veini käärimist järgneb piimhappekääritamine, mille järel veini arendatakse edasi prantsuse tammevaatides. Aroomis võib tajuda okaspuu vaiku, mustikaid, musta ploomi, magusa vanilje nüanssi ja mustsõstart. Maitse on intensiivne, keskmise täidlusega. Järelmaitses on tunda pehmeid marja ja puidu tanniine ning punaste marjade värskendavat hapukust. Sobib loomaliha välis- ja sisefilee juurde. Samuti võib seda veini kombineerida ka küpsetatud sealihaga.
Loe lähemalt
Monmousseau Chinon Cabernet Franc 75cl
Marjad purustatakse ja veinimeski kääritatakse 27-29°C kraadi vahel. Seejärel veini piimhapendatakse ja arendatakse 12 kuud Prantsuse tammevaatides. Aroomis on tunda mustsõstart, musta ploomi, alusmetsa ja rohelist münti. Maitse on keskmise täidlusega, nauditava pehme puuviljalisusega, järelmaitses pehmed marja- ja puidu tanniinid. Sobib lambaliha juurde, veise sise- ja välisfileega, nauditav ka ulukilihaga, eriti hirve ja metssea roogadega ning poolkõvade veisepiimast valmistatud laabijuustudega.
Loe lähemalt
Monmousseau Pouilly Fume 75cl
Viinamarjadest pressitakse virre, kääritatakse madalal temperatuuril 18°C kraadi juures ja seejärel arendatakse kuus kuud pärmisettel (Sur Lie). Veini ei piimhapendata. Aroom on roheline ja rohune, milles on tunda kuivatatud ürte, mustsõstralehti ja mustsõstrapunga ning magusaid valgeid luuvilju (aprikoos ja virsik). Õrnalt on tajuda ka rohelist karusmarja. Maitse on keskmise täidlusega ja intensiivne. Järelmaitses võib tajuda karusmarjade hapukust ja rohu mõrkjust. Sobib aperitiiviks, heledas kastmes valgete kalaroogade, kuumtöödeldud mereandide, suitsukala, kanaliha ja kitsepiimajuustu juurde.
Loe lähemalt
Nuiton-Beaunoy Bourgogne Chardonnay 75cl
Üle 20 aasta vanustelt viinapuudelt korjatud viinamari pressitakse ja saadud virre kääritatakse madaldatud temperatuuril alla 20°C kraadi. Seejärel arendatakse veini pärmisettel terastankides Sur Lie meetodil. Puuviljalises, mineraalses ja võises aroomis võib tajuda õuna, valgeid lilli, pirni, aprikoosi ja valget virsikut. Maitse on keskmise täidlusega ja väljakujunenud puuviljalisusega. Happesus madal. Järelmaitses tunda võisust ja mandlit. Sobib kuumtöödeldud mereandide (karbid, koorikloomad), forelli, lesta, koha, valgete liharoogade, võikaste, valgehallitusjuustu ja Brie juurde.
Loe lähemalt
Nuiton-Beaunoy Bourgogne Reserve Pinot Noir 75cl
Üle 20 aasta vanustelt viinapuudelt korjatud viinamari pressitakse ja saadud meski kääritatakse 28°C kraadi juures. Seejärel eraldatakse veinimeskist pressimise teel viinamarja kestad. Veini arendatakse pärmisettel terastankides Sur Lie meetodil. Aroom on värske, marjane ja puuviljaline, milles on tunda maasikat ja mustsõstart. Lisaks võib tajuda kirssi ja punast sõstart. Keskmise täidlusega klassikaline Burgundia Pinot. Algmaitse on mahalakas ja marjane. Keskmaitses tajuda puuviljasust, kirssi ja põldmarju. Järelmaitses on pikad ja külluslikud tanniinid. Sobib kana, pardi, tumedas kastmes kalaroogade (punapeedikaste, punaveinikaste) ja kitsepiimajuustu juurde.
Loe lähemalt
Nuiton-Beaunoy Pommard 75cl
Lõunapoolsetel nõlvadel kasvavate viinapuude vanus on üle 20 aasta ning neid on ühele hektarile istutatud 9000-10000 tk. Kasvupinnas on kõrge raudoksiidisisaldusega kriidi-savisegune. Viinamarjad korjatakse käsitsi. Meski kääritatakse 28°C kraadi juures. Seejärel eraldatakse veinimeskist pressimise teel viinamarja kestad. Veini arendatakse pärmisettel prantsuse tammevaatides Sur Lie meetodil. Peene ja puuviljaline aroom on värske ja magusa alatooniga, milles on tunda šokolaadi, vaniljet, musta ploomi ja maasikaid. Hea struktuuriga veini maitses on happesus, täidlus ja puuviljalisus heas tasakaalus. Järelmaitses on tunda tammevaadist tulenevat vaniljet ning värskust. Sobib pardi, hane, vuti ja tuvi juurde.
Loe lähemalt
Cuvee Jean-Paul Gascogne Blanc Sec 75cl
Loe lähemalt
Nuiton-Beaunoy Meursault 75cl
Loe lähemalt
La Chablisienne La Sereine Chablis 37,5 cl
Fossiilsel lubjakivilisel pinnasel (Kimmeridgien) kasvanud viinamarjad on istutatud tihedusega 5500-6500 taime hektaril kagupoolsel nõlval. Viinapuude vanus on 20 aastat ja viinapuud on lõigatud \\\\\\\"double Gouyot\\\\\\\" meetodil. Valmistamine: veinimarjad korjatakse käsitsi, seejärel pressitakse koos rootsudega, saadud mahl kääritatakse 18 kraadi juures. Osaline piimhapendamine toimub väikestes tammevaatides. Seejärel arendatakse veini 12 kuud Sur Lie menetlusel samuti väikestes tammevaatides. Värvus: õlgkollane. Aroom: värske, mineraalne, puuviljaline. Tunda kollast ploomi, virsikut, rohelisi noote, mentooli ja eukalüpti ning valgeid lilli. Lisandub vürtsikus, tsitruseviljade aroom ja pähklisus. Maitse: keskmise täidlusega, värske, mineraalne ja mõõduka happesusega vein. Maitse on kergelt õline ja võine. Pähklises ja mineraalses maitses on tunda pähklisust, rohelisi noote, õunasust ning vürtsikust. Sobib: praetud lõhe, kanaliha, austritega, veinikaste, praetud juurviljad, valgehallitusjuust. Serv: 10°C - 12°C, burgundia klaas. Arengupotentsiaal: võib areneda veel 3 aastat, kuid sobib ka kohe tarbimiseks.
Loe lähemalt
Cuvee Jean-Paul Vaucluse Rouge 75cl
Valmistamine: Rhone\\\'i oru soojas ja päikeselises kliimas küpsenud viinamarjad korjatakse osaliselt masinatega ja osaliselt käsitsi. Peale korjamist viinamarjad jahutatakse ning kääritamine toimub madaldatud temperatuuril. Jahutamine aeglustab käärimise protsessi ning säilitab veinis puuviljasust ning aromaatsust. Matseratsioon e. kestade leotamine veinis toimub kääritamise esimese 5-10 päeva jooksul. Seejärel eraldatakse kääriv mahl kestadest pneumaatilise pressiga. Värvus: kirgas kirsipunane. Aroom: sügisesed küpsed ja maalähedased aroomid, millele lisanduvad magusad kuivatatud puuviljade nüansid. Maitse: keskmise täidlusega veini maitse on Rhone\\\'i oru veinidele omaselt soe. Veini maitses on värskendavat happesust, kuid mahlakus ja puuviljalisus tasakaalustavad selle väga hästi ning maitse ei tundu kuiv. Maitses on tunda mahlakat ploomi ning õrna vürtsikust, järelmaitses lisandub mineraalsus. Sobib: grillitud liharoogade ja hautistega. Sobib pitsade, tacode ja lihaga pastaga. Juustudest on sobivad küpsed ja tugevad juustud. Serv: 16-18 C.
Loe lähemalt